Bajčevi i patine

Bajčevi su dekorativna vrsta premaza, čijim se nanošenjem površina drveta mijenja po boji, a pri tome tekstura drveta ostaje vidljiva. Njihova svrha je, pored dekorativne, postizanje ujednačene površine podloge.


KOMBIHEL (NITRO) BAJC je osnovna boja za drvo, proizvedena na bazi nitroceluloznog estra, sintetičkih smola, odgovarajućih organskih i neorganskih pigmenata i pazljivo odabrane kombinacije organskih rastvarača.

Pročitajte više

KOMBIHEL (Nitro) patine su najbolji izbor ukoliko želite da postignete specijalan efekat sjenčenja ili da naglasite pore drveta, uglove i lažna oštećenja koja podsjećaju na nepravilnosti starog nameštaja.

Pročitajte više

EKOHEL VODORAZREDIVI BAJC je ekološka osnovna boja za drvo proizvedena na bazi specijalnih akrilnih disperzija, svijetlostabilnih pigmentnih preparacija i vode.

Pročitajte više

EKOHEL Vodorazrijedive patine su najbolji izbor za postizanje specijalnih efekata sjenčenja ili naglašavanja pora drveta, uglova i lažnih oštećenja koja podsjećaju na nepravilnosti starog namještaja. Koriste se na već lakiranim drvenim površinama.

Pročitajte više