NOVICE


21. februar 2023

Otroško pohištvo, še posebej otroške postelje, mora izpolnjevati zelo posebne zahteve glede premazov. Sistem premaza ne mora le ustrezati tehnikam nanašanja, temveč mora izpolnjevati tudi zelo visoke zdravstvene standarde.

Preberi več

12. oktober 2022

Na Vranskem je potekalo tradicionalno strokovno srečanje lesarjev, na katerem smo predstavili naše proizvode ter pridobili dragocene informacije o razvoju novih tehnologij v gradnji lesenih objektov.

Preberi več

11. avgust 2022

Proizvajalci premazov za les si prizadevamo, da izdelava, uporaba in  odlaganje lesa, ki je obdelan z našimi materiali, ne vpliva negativno na okolje, na proizvajalce in potrošnike.

Preberi več

10. maj 2022

V skupini KANSAI HELIOS stremimo h kakovostni zaščiti površin in ohranjanju lepote lesa, posebno pozornost posvečamo konceptu trajnosti. Ponosni smo, da smo bili del projekta Dom24H, ki predstavlja pametni dom prihodnosti za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje.

Preberi več

13. april 2022

Skupaj s podjetjem Bambino Srbija smo pripravili aplikacijski video, ki predstavlja učinkovitost elektrostatičnega nanašanja lakov in emajlov HIDROHEL, ki je hkrati okolju prijaznejša izbira pri zaščiti površin.

Preberi več

6. oktober 2021

Z rednim vzdrževanjem in negovanjem lesenih površin dosežemo, da bodo okna, vrata in ostali leseni elementi na hiši in okoli nje brezhibni tudi deset in več let. Vas zanima, katero linijo izdelkov priporočamo?

Preberi več

17. maj 2021

Zdaj je odličen čas za osvežitev zunanjih lesenih površin. Uporabite olje za terase BIOHEL Terrace Oil. Izdelek je mešanica modificiranih rastlinskih olj in je primeren za oljenje srednje obremenjenih lesenih teras.

Preberi več

22. april 2021

1. aprila je nastopila nova uprava skupine KANSAI HELIOS. Štirje izvršni direktorji so združili svoje moči v podporo strategiji rasti skupine KANSAI HELIOS.

Preberi več

10. februar 2021

Predstavljamo vam linijo izdelkov pod blagovno znamko BIOHEL, ki so odlična izbira, kadar potrebujemo okolju prijazne načine zaščite.

Preberi več

31. julij 2020

Zunanje lesene površine so izpostavljene številnim različnim pogojem, ki jih povzročajo neživi in ​​živi dejavniki. Da bi površine dlje časa ostale nepoškodovane in uporabne, priporočamo uporabo zaščitnih premazov.

Preberi več

20. april 2020

Vsakodnevno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom COVID-19 in izvajamo različne preventivne ukrepe v skladu s priporočili državnih institucij.

Preberi več

26. februar 2020

Konec marca bomo razstavljali na sejmu LESTECH, kjer bomo predstavili Heliosove premaze za les. Heliosovi strokovnjaki vas bodo z veseljem sprejeli na stojnici 18 v dvorani D.

Preberi več

15. oktober 2019

Helios je sodeloval kot sponzor in predstavili smo novosti in trende na področju industrijske površinske zaščite lesa.

Preberi več

20. junij 2019

Heliosovi strokovnjaki iz Rusije in Slovenije so na preteklem dogodku predstavili zadnje trende ter delo razvoja znotraj Skupine Helios.

Preberi več

20. junij 2019

V Heliosu smo zavezani našim strankam, zato smo na voljo, da na vsakem koraku nudimo strokovno pomoč, zagotavljamo hitre storitve ter tehnične nasvete v povezavi z aplikacijo, pripravo površine, niansiranjem ter še več.

Preberi več

20. junij 2019

Kako zagotovite, da vaš dobavitelj ali kupec vidi določeno rdečo nianso natančno tako kot vi? Barvni sistem NCS vam pomaga, da se sporazumevate o barvah na način, ki ga razume vsak.

Preberi več

18. april 2019

Heliosova strokovnjaka za lesne premaze, Janez Novak in Blaž Gošnjak, sta na konferenci v Berlinu o dekorativnih površinah predstavila Heliosove specialne efekte.

Preberi več

1. marec 2019

IDC HELIOS center je odprl svoja vrata v Kijevu. To je center, kjer lahko stranka kupi izdelek, pridobi strokovni nasvet, si ogleda vrsto vzorcev, ki so na voljo, ali pa le pregleda barvne karte, brošure, letake.

Preberi več

20. februar 2019

Konec meseca februarja bo Helios razstavljal na mednarodnem sejmu v Ukrajini – Kiev International Furniture Forum (KIFF).

Preberi več

19. december 2018

Oddelek lesnih premazov s ponosom stopa ob bok lesarski šoli, ki obeležuje svojo obletnico, vsega skupaj že 130 let.

Preberi več

17. oktober 2018

Na Vranskem v Sloveniji je tudi letos potekalo tradicionalno srečanje članov Sekcije lesnih strok. Helios se je odzval povabilu za sodelovanje ter se predstavil obiskovalcem.

Preberi več

21. junij 2018

V Cankarjevem domu je letos maja potekala že 10. tradicionalna prireditev Čar lesa z razstavo lesenih izdelkov in več spremljajočih prireditev. Njen glavni namen je promocija lesa in uporabe lesenih izdelkov. Prisotni so bili tudi strokovnjaki iz Heliosa.

Preberi več

16. april 2018

Marca letos so Helios ponovno obiskali študenti Višje šole za oblikovanje materialov iz Ljubljane. Njihov odziv na številne nasvete, ki so jih dobili od strokovnjakov s Heliosa, je bil odličen. Novo znanje bodo s pridom uporabili v lastnih delavnicah oz. v nadaljnjem delu z lesom.

Preberi več

15. februar 2018

Helios bo s programom Lesni premazi v prihodnjih mesecih prisoten na dveh sejmih, in sicer na »Kiev International Furniture Fair (Kiff 2018)« v Ukrajini ter »MebelExpo Uzbekistan 2018« v Uzbekistanu.

Preberi več

15. februar 2018

Aplikacijski center je prostor podjetja Helios, ki je namenjen izvajanju pomembnih testiranj aplikacije premazov, ki so temeljni del razvojnega procesa, še preden se premazi demonstrirajo in predstavijo kupcu.

Preberi več

18. december 2017

Našo smrečico smo obdelali z EKOHEL lužilom PLUS, ki poudari kasni trdi les, ter nadaljevali z AQUAVITA Top Coat Brush s »pearl« dodatkom.

Preberi več

18. oktober 2017

Na Vranskem v Sloveniji je potekalo tradicionalno srečanje članov Sekcije lesnih strok, kjer si strokovnjaki izmenjajo znanje in izkušnje ter razpravljajo o najnovejših trendih in inovativnih pristopih v lesni industriji.

Preberi več

17. oktober 2017

Helios je združil moči s podjetjem Абразивхимсбыт, distributerjem v Belorusiji, in se uspešno predstavil na sejmu »FURNITURE – 2017« v Minsku.

Preberi več