Helios predstavil novosti s področja premazov za les


V Cankarjevem domu je letos maja potekala že 10. tradicionalna prireditev Čar lesa z razstavo lesenih izdelkov in več spremljajočih prireditev. Njen glavni namen je promocija lesa in uporabe lesenih izdelkov.

Glavna tema dogodka je bila »Površinski premazi za les – razvojne smernice in novosti«, na katerem so svoje znanje in izkušnje združili predstavniki gospodarstva in akademske sfere.

Novosti s tega področja so predstavili tudi strokovnjaki iz Heliosa, in sicer so spregovorili o površinski obdelavi pohištva z vodnimi laki (Gordana Savković, razvojna inženirka za blagovno skupino HIDROHEL) ter uporabi BIO premazov na osnovi olj in voskov za notranje lesene površine (Rok Kosec, razvojni inženir za blagovno skupino BIOIMPREGNOL).

Prof. dr. Marko Petrič, vodja laboratorija za obdelavo površin na Biotehniški fakulteti, ki je dogodek tudi moderiral, je na koncu povzel »Velika udeležba na posvetu je pokazala, da je to področje zelo pomembno in vedno znova aktualno. Na področju razvoja materialov za površinsko obdelavo lesa poteka zelo intenziven razvoj, iz leta v leto se pojavljajo boljši premazi, ki zagotavljajo višjo kvaliteto obdelanih površin«.

Več utrinkov z dogodka si lahko ogledate tukaj.