Izobražujemo mlade


Marca letos so nas ponovno obiskali študenti Višje šole za oblikovanje materialov iz Ljubljane.

Z uvodnim filmom smo udeležencem predstavili Skupino Helios ter nadaljevali s predstavitvijo oddelka lesnih premazov. Tehnolog Igor Oražem je nato med ogledom proizvodnje in skladiščnih prostorov objasnil glavne značilnosti posameznih proizvodnih obratov in tehnološke opreme.

Darko Čevka, inštruktor za lesne premaze v Heliosu, je študentom demonstriral, kako narediti razne posebne efekte na lesu, in bil zadovoljen z njihovim odzivom. Po izobraževanju je povedal: »Navdušenje glede aplikacije in izdelave efektov je bilo veliko. Zanimivo je bilo, da so bili v skupini tudi oblikovalci, ki so brez oklevanja ustvarili svoj efekt marmorja (Marble Effect) na predobdelani površini, tisti bolj mizarsko usmerjeni pa so dobili nekaj novih idej, kako lesu dati popolnoma novo življenje.«


Veliko študentov ima doma mizarske delavnice in že sami ustvarjajo, zato jim takšna izobraževanja veliko pomenijo, saj dobijo strokovne nasvete iz prve roke, bodisi o efektih ali ostalih obdelavah pohištva z lužili, olji in laki.