Obnovitev lesenih površin z oljem za terase znamke Biohel


Zdaj je odličen čas za osvežitev zunanjih lesenih površin, kot so terase, in sicer z uporabo olja za terase BIOHEL Terrace Oil. Izdelek je mešanica modificiranih rastlinskih olj in je primeren za oljenje srednje obremenjenih lesenih teras iz odpornejših vrst lesa ter za obnavljanje. Mešanico olj odlikuje svilnat izgled, elastičnost ter odpornost na vodo in umazanijo.Kako ga nanašamo

Lesene površine morajo biti predhodno dobro osušene in kakovostno obrušene ter brez prahu in smole. Za trajnejšo zaščito priporočamo predhodno biocidno impregnacijo. Olje pred uporabo dobro premešamo in ga ne redčimo.

Optimalni delovni pogoji so temperatura 20 ± 5 °C, relativna zračna vlažnost 60 ± 20 % in vlažnost lesa pod 15 %. Olje nanesemo na obe strani horizontalne površine s krpo, velur valjčkom ali čopičem.

Po 5 minutah, ko se olje vpije, višek obrišemo s suho krpo ter sušimo 24 ur pred naslednjim nanosom. Za kvalitetno zaščito priporočamo 2 nanosa olja. Zadnji nanos aplicirajte enostransko na že montirano teraso. Pazite, da v času sušenja oljena površina ne pride v stik z vlago (dež, megla ipd.).

Pomembno po zaključku oljenja

Po oljenju orodje očistimo z redčilom Bio Impregnol. Naoljeno krpo pa moramo po uporabi sežgati ali v celoti potopiti v kovinsko posodo z vodo, da preprečimo samovžig.

 Za ohranitev kakovostnih in negovanih lesenih površin priporočamo letno obnavljanje.