O NAMA


VODEĆA GRUPA ZA PREMAZE U EVROPI

Počeci KANSAI HELIOS Grupe sežu u 1924. godinu, a danas posluje kao jedna od deset vodećih tvrtki za proizvodnju premaza na evropskom tržištu. Helios danas čini dio grupe KANSAI PAINT, jednog od vodećih svjetskih proizvođača boja i premaza koji služi globalnoj bazi klijenata. Raspolažući sa 14 proizvodnih lokacija, 145,000 m2 proizvodnih površina te 30 vlastitih lokalnih prodajnih službi, KANSAI HELIOS Grupa opskrbljuje više od 15,000 klijenata u više od 60 država širom svijeta.


STALNI RAZVOJ

Istraživanje i razvoj jako su snažno zastupljeni te i vrše se u jednom od najmodernijih istraživačkih objekata na međunarodnom tržištu. Laboratorije su u potpunosti snabdjevene naprednom tehnologijom, a znanje se redovno izmjenjuje između stručnjaka najvišeg ranga. Razumijemo važnost inovacije na svim područjima našeg rada te stoga neprestano podstičemo istraživanje, obrazovanje i ekspertizu kako bismo stvorili inovativno radno okruženje u kome se rađaju naši pametni premazi.


INTERNO OSPOSOBLJAVANJE

U naša dva interna centra za podnošenje zahtjeva organizujemo praktičke demonstracije različitih površinskih obrada od početka do kraja. Posebna osposobljavanja pružaju našim klijentima mogućnost da se upoznaju sa razvojem novih proizvoda i načinima njihove primjene. Ovaj prijenos znanja te intenzivni kontakt između KANSAI HELIOSa i njegovih klijenata predstavljaju ključ za uspješan razvoj proizvoda ubuduće.


POŠTOVANJE ŽIVOTNE SREDINE

Grupa strogo slijedi zahtjevima evropskog i svjetskog zakonodavstva po pitanju uvođenja čišćih te ekološki prihvatljivih tehnologija. Predani smo održivom razvoju kroz minimalizaciju potrošnje energije te utjecaja na okoliš. U okviru inicijative „Radimo zeleno“ usredotočujemo se na odgovorno djelovanje kroz čitav lanac vrijednosti. Naš cilj je da budemo najbolji partner kako našim klijentima tako i prirodi. Pružanjem ekoprijateljskih te efikasnih proizvoda pomažemo svojim klijentima da unaprijede svoje proizvodne procese u smislu trajnosti premaza i opće optimizacije proizvodnje.